Aidas on šansooniõhtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edith Piaf, keda on kutsutud Pariisi Varblaseks ja lauljatee alguses Jõmpsikas Piafiks, on prantslaste hinnangul XX sajandi šansooni kõige eredam ja erilisem täht.
Edith Piaf, keda on kutsutud Pariisi Varblaseks ja lauljatee alguses Jõmpsikas Piafiks, on prantslaste hinnangul XX sajandi šansooni kõige eredam ja erilisem täht. Foto: arhiiv

Täna kell 19 algab Viljandi pärimusmuusika aidas kontsert «Mulle meenub üks laul» – «Je me souviens d’une chanson». Kava on valminud legendaarse Prantsuse lauljatari Edith Piafi 100. sünniaastapäevaks.

Pedagoogist lauljat Erkki Otsmanit saadavad Jaak Lutsoja akordionil, Andranik Kechek klaveril ja Tanel Liiberg kontrabassil. See on koosseis, kellele Prantsuse muusikaruum ei ole võõras:  Edith Piafi loomingut on nende kavas olnud varemgi ning mullu veebruaris esitasid nad Viljandis menukalt šansoonitähe, helilooja, näitleja ja elukunstniku Jacques Breli laule.

Kehastudes XX sajandi esimese poole naisstaarideks, nagu Marlene Dietrich ja Edith Piaf, kandis kabareelaulja teed alustanud Erkki Otsman veidi ekstsentrilisi, provotseerivaid kostüüme, millega äratas üldist tähelepanu. Oma suurima tunnustuse osaliseks sai ta hoopiski Prantsusmaal, kus 1995. aastal pälvis konkursil «Grand Prix d’Edith Piaf» laureaadi tiitli, esitades prantsuse keeles Raimond Valgre «Mul meeles veel», ning 2011. aastal ühingu Les Amis d’Edith Piaf aastaauhinna ehk tunnustuse prantsuse laulu tutvustamise eest väljaspool Prantsusmaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles