Viljandi kunstikooli õpilane võitis nimeka võistluse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Liisa Sääsk oma võistlustöö taustal, käes on tal auhinnaks saadud Ilon Wiklandi litograafia.
Anna-Liisa Sääsk oma võistlustöö taustal, käes on tal auhinnaks saadud Ilon Wiklandi litograafia. Foto: Erakogu

Täna, Ilon Wiklandi 86. sünnipäeval kuulutati Haapsalus Iloni Imedemaal välja tuntud kunstniku ja illustraatori nimelise noore kunstniku preemia võitja. Selleks osutus 15-aastane Anna-Liisa Sääsk Viljandi kunstikoolist.

Konkuris võitjaks kuulutatud noore viljandlanna juhendajad on Richard Denny, Reet Talimaa ja Kristi Kangilaski ning tunnustusega kaasneb Ilon Wiklandi litograafia ja 500-eurone preemia.

Konkursil osalesid Eesti kunstikoolides õppivad 14–18-aastesed noored, kellest igaüks esitas kolm tööd, sealhulgas vabalt valitud teksti illustratsiooni. Töid esitas kogu Eestist 22 õpilast.

Žürii liikmed Viive Noor, Tea Tammelaan, Kersti Tiik, Krista Kumberg ja Maarja Aaloe valisid esitatud tööde seast välja kuue noore kunstniku teosed, misjärel jäi viimane otsustav sõna Ilon Wiklandile. Ta valis seekord välja ühe võitja, kelle tööd teiste hulgast kohe silma hakkasid.

«Anna-Liisa Sääsk oskab väga hästi joonistada ning samuti võlub mind tema hea fantaasia,» tunnustas Ilon Wikland noore kunstniku annet.

Žürii liikme Tea Tammelaane sõnul tegi sel aastal rõõmu rohke Lõuna-Eesti noorte osavõtt.

Teist aastat korraldatud konkursiga julgustatakse noort kunstnikku tema loomerännaku alguses.

Selleaastase konkursi parimatest töödest on Iloni Imedemaa teise korruse saalis näitus, mis jääb huvilistele avatuks märtsi lõpuni. Näitusele valitud noorte kunstnike ja nende õpetajate nimed on üleval muuseumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles