Ugala mängib suvel Vargamäel "Kõrboja perenaist"

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Urmas Lennukile on Vargamäe hästi tuntud paik, kus ta on lavastanud ka varem.
Lavastaja Urmas Lennukile on Vargamäe hästi tuntud paik, kus ta on lavastanud ka varem. Foto: Laura Oks (Postimees)

Täna sõlmiti Albu mõisas Ugala teatri, Tammsaare muuseumi ja Albu valla vahel koostööleping, mis on esimene ametlik samm, et 1. juulil saaks Vargamäel esietenduda Ugala suur vabaõhulavastus "Kõrboja perenaine". Juulis ja augustis antakse kokku 15 etendust. Lavastuse teksti kirjutab Urmas Lennuk ja lavastab Vallo Kirs.

"Kõrboja perenaine" on lugu inimestest, kes uskusid, elasid ja armastasid. Aga nii nagu elus ikka, jääb armastust väheks. Ikka jääb ta hiljaks. Ikka kipub ta katki minema. Ja ikka peab tema pärast sabas seisma.
Lavastaja Vallo Kirsile ja Ugala teatri näitlejatele mõeldes on Tammsaare romaani "Kõrboja peremees" põhjal näidendi kirjutanud Eesti teatrisõpradele hästi tuntud Tammsaare tõlgendaja ja lavastaja Urmas Lennuk. Lavastuse kunstnik on Kristjan Suits, kostüümid loob Pille Küngas ning muusikalise kujunduse teevad Peeter Konovalov ja Kulno Malva.
Katku Villu osas on Ott Aardam, Kõrboja Anna osas Kadri Lepp, Eevit mängib Adeele Sepp ning Kõrboja Madlit Luule Komissarov. Teistes osades astuvad üles Andres Tabun, Tanel Ingi, Janek Vadi, Rait Õunapuu ja paljud teised. Laval on üle 30 näitleja. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles