Veeta jäänud noor pere kolib maalt ära

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Lagoda sulatas jaanuarikuus lund selleks, et pere saaks pesuvett.
Deniss Lagoda sulatas jaanuarikuus lund selleks, et pere saaks pesuvett. Foto: Elmo Riig / Sakala

Halliste vallas Päidre külas aasta algul pakase ja kiusliku naabrimemme tõttu veeta olnud noor pere, kellest Sakala kirjutas 8. jaanuaril, otsustas Tallinna kolida, sest korteris külmus ka kanalisatsioon.

Torud külmusid väikses kortermajas sellepärast, et kelder, kust vesi majja tuli, oli soojustamata nagu ka korrusmaja koridor ja aasta lõpust valitsenud miinuskraadid pääsesid torudele hõlpsasti ligi. Ehkki appi kutsutud osaühingu Abja Elamud töömehed nägid pool päeva vaeva ja sulatasid torusid alates keldrist, jäid nad toppama lühikese lõigu juures, mis läbis naabri korterit. Eakas naabrinaine Sinaida Mikk, kes oli noore perega tülis, keeldus lubamast töömehi oma korterisse torusid lahti sulatama. Et eravaldusesse loata minna ei tohtinud, jäigi vesi lahti sulatamata. Seejuures oli veeta ka memm ise.

Pesuvee saamiseks tassis noor pere õuest lund ja sulatas seda pliidi peal. Joogivesi toodi mõnesaja meetri kauguselt teise naabri juurest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles