Töövõimereform ja uuenenud teenused

, sotsiaalministeeriumi töövõimepoliitika juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arne Kailas
Arne Kailas Foto: Erakogu

1. JAANUAR OLI töövõimetuspensionäridele ja puuetega inimestele oluline päev. Käivitus töövõimereformi esimene järk ehk töötukassa ja sotsiaalkindlustusamet pakuvad nüüdsest senisest suuremas mahus ja valikus sellele sihtrühmale suunatud teenuseid. See tähendab vähenenud töövõimega inimestele võimalust saada mitmekülgsemat abi töö leidmisel ja igapäevaeluga toimetulekul.

Töötukassal on senisest paremad võimalused aidata neid, kes vajavad tuge eelkõige töö leidmisel või töökoha säilitamisel. Sealne juhtumikorraldaja tuvastab koos inimesega täpse abivajaduse, korraldab vajaliku toe ning tutvustab teenuseid. Töötukassal on võimalik uute teenustena pakkuda tööalast rehabilitatsiooni, lühiajalist kaitstud töö teenust ja palju muud. Lisaks saab teenuseid senisest suurem sihtrühm. Näiteks on osa töötukassa teenuseid laienenud kutse- või kõrgkoolis õppivatele vähenenud töövõimega inimestele.

Igapäevaeluga toimetulekul pakub tuge sotsiaalkindlustusamet, kelle teenusevalik täienes ja läbis uuenduskuuri. Tema pakub muu hulgas sotsiaalset rehabilitatsiooni ja abivahendeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles