Tuleviku duubel liitub esiliiga B-seltskonnaga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raiko Mutle
Raiko Mutle Foto: Marko Saarm / Sakala

Esiliiga B-hooaja eel rääkis Viljandi jalgpalliklubi Tulevik president Raiko Mutle portaalile jalgpall.ee, et meeskonna duublis on tänavu hea kombinatsioon noortest mängijatest ja kogemustest.

Esiliiga B-hooaeg algab tänavu 28. veebruaril. Tuleviku teine kohtub avavoorus võõrsil Tallinna Kalevi duubelmeeskonnaga.

Möödunud hooajal saavutasite teises liigas kolmanda koha ning üleminekumängudele viiv teine koht jäi ühe punkti kaugusele. Kas tõus esiliiga B-tasemele oli juba eelmisel hooajal eesmärk?

Kindlasti oli meil sportlikus plaanis soov duubliga kohe kõrgemale liigaastmele tõusta. Pingutasime selle nimel viimse hetkeni, kuid kahjuks jäi tõesti veidi puudu.

Kui tänu paari võistkonna loobumisele saite võimaluse tõusta esiliiga B-tasemele, siis kui raske otsus see oli?

Kui selline tõus meile ikkagi võimaldati, siis pärast väikest mõtlemist ja kaalumist leidsime, et see annab meie klubile ja mängijatele midagi juurde. Tegime duubelmeeskonnas päris arvestatava noorenduskuuri ning ainus kaalumine käis teemal, kas meie mängijate arv on piisav, et nõnda tihedat hooaega vastu pidada. Tulemuste koha pealt me suuri eesmärke ei sea, vaid laseme mängijatel end kvaliteetsemas keskkonnas arendada.

Tuleviku duubelmeeskond mängib esimest korda pärast 2009. aastat kõrgemal kui teine liiga. Kas noored on selleks hüppeks valmis?

Meie süsteemist lisandusid umbes kaheksa 15–16-aastast noort, kes teevad meeste liigas debüüdi. Võtsime plaani, et just nemad moodustavad Tuleviku teise keskse tuumiku. Nad on kõik väga perspektiivikad ja töökad, kuid eks kogemust ja jõudu ole neil veel vähe. Kindlasti saab see olema väga oluline aasta nende arengus.

Kui palju meeskonna koosseis võrreldes möödunud hooajaga samaks on jäänud?

Uutele noortele lisaks hakkavad duublis mänguaega saama esinduses mänguminuteid vajavad mehed ning eelmise aasta Tuleviku teise koosseisu paremad ja stabiilsemad mehed. Seega saab koosseis olema ühelt poolt nooruslik ning teisalt lisavad oma kogemusi väärt vanemad mängijad.

Millist eeltööd olete liigakaaslaste suhtes juba teinud? Keda peate favoriitideks ning keda loodate kindlasti edastada?

Meie esimene eesmärk liigas pole kindel tabelikoht, vaid arendada oma noori ja mängu üldpilti. Seega pole ka väga suurt tähtsust selles, kes meile liigamängus vastu tuleb. Peame keskenduma oma sooritusele ja jälgima, et kõik viiksid ellu neid ideid, mis on treenerite poolt ette antud. Eks siis vastavalt oma kvaliteedile saame ka teada, mis positsiooni väärilised lõpuks oleme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles