President annab teenetemärgi kahele viljandimaalasele

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves annab saabuva vabariigi aastapäeva puhul 99 teenetemärki, neist kaks tuleb Viljandimaale. Kauaaegne keemiaõpetaja Tiina Idla pälvis riigipealt Valgetähe V klassi ja Viljandimaa päästepiirkonna juht Jüri Soovik Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi.

Tiina Idla on olnud keemiaõpetaja 55 aastat, sellest enamiku Suure-Jaanis. Poole sajandi jooksul on tema käe all keemiaolümpiaadideks valmistunud ligi 300 noort. Lisaks on ta juhendanud palju õpilastöid, olnud võimlemisringi juhendaja, hoolitsenud kooliaia ja kasvuhoonete eest ning löönud kaasa kohalikus volikogus, tegutsenud ametiühingus ja olnud ühiskondlikult aktiivne veel mitmel alal.

2000. aastal tunnustati Tiina Idlat Viljandimaa aasta õpetaja tiitliga ja 2012. aastal valiti ta Suure-Jaani valla aukodanikuks. Viimastel aastatel on Idla aktiivsest õppetööst kõrvale tõmbunud.

Jüri Soovik on Viljandimaa turvalisuse eest seisnud juba rohkem kui 35 aastat, neist viimased kümme on tema juhtida olnud Viljandimaa päästepiirkond. 35 aasta jooksul on tuletõrjujatest saanud päästjad ning kogu organisatsioon teinud läbi suuri muutusi.

Soovikut iseloomustatakse kui rahulikku ja asjalikku meest, kelle abivalmidusele võib kindel olla ka kell kaks öösel helistades ja kes tunneb oma valdkonda nagu viit sõrme.

„Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub tänapäeva Eesti – avatusele, demokraatiale, teadmistele, innovatsioonile,“ kirjutas president Ilves otsuse eessõnas.

President Ilves annab teenetemärgid kätte iseseisvuspäeva eel, 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles