Õpilased saavad tasuta veebikursusel soome keelt õppida (1)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Haridus- ja teadusministeeriumi toetusel korraldab Soome instituut veebikursuse, mis võimaldab tasuta õppida soome keelt gümnaasiumi- ja kutsekooliõpilastel, kelle koolis soome keelt ei õpetata, kuid kes tahaksid seda õppida.

Kursus on mõeldud eelkõige õpilastele, kes on õppinud soome keelt põhikoolis ja soovivad seda jätkata gümnaasiumis, kuid koolis pole kursuse avamiseks piisavalt õpilasi. Kursus sobib ka õpilastele, kes on elanud paar aastat Soomes ja soovivad Eestisse naasnuna soome keelt edasi õppida. Samuti sobib kursus õppuritele, kes tahavad minna Tallinna või Tartu ülikooli soome keelt õppima või astuda mõnda Soome kõrgkooli. Osaleja keeleoskus võiks olla A2-tasemel.

Kursus kestab 15 nädalat veebruari keskpaigust mai lõpuni. Tunnid toimuvad Skype`i teel kord nädalas pärast koolipäeva lõppu. Osalemine on õpilastele tasuta.

Kursuse õpetaja ja projekti koordinaator on Juhani Koivuviita, kes on juba aastaid samal viisil õpetanud keelt soome õpilastele.

Piiratud osalejate arvuga kursusel osalejate registreerumine kestab 8. veebruarini ning seda saab teha e-aadressil juhani.koivuviita@gmail.com.

Veebikursus on haridus- ja teadusministeeriumi ja Soome instituudi ühine ettevõtmine.

Eesti üldhariduskoolides õpib soome keelt ligemale tuhat õpilast ning kutsehariduses on soome keele õppijate arv kolmesaja õpilase ringis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles