Plastämbris tuhast alguse saanud põleng jättis viis inimest koduta

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vallas Vardja külas põles öösel elumaja, mis oli koduks mitmele perele.
Viljandi vallas Vardja külas põles öösel elumaja, mis oli koduks mitmele perele. Foto: Ketlin Beljaev

Täna südaöö paiku ruttasid päästjad Viljandi lähedale Vardja külla, kus neid ootas ees lausleekides maja, mis oli koduks neljale leibkonnale.

Viis elanikku, kes tulekahju tekkimise ajal majas olid, pääsesid välja. Kaks neist said kergemaid põletushaavu ja kiirabi andis neile kohapeal esmaabi. Kohale kutsuti ka Viljandi abivallavanem Sulev Kannimäe, kes asus koduta jäänud inimestele majutust organiseerima. Kolm neist said peavarju mujal elavate lähedaste juures ja kaks inimest viis Kannimäe valla pakutud tugikeskusesse, kus neile täna hommikul ka riided selga otsiti. Üks naine pages nimelt põlevast majast pesuväel ning paljajalu.

Abivallavanema sõnul pole sellist tulekahju, kus on tulnud hakata elanikke majutama, tema tööajal ammu ette tulnud. Vald tegeleb koduta jäänud inimestega edasi. Kokku oligi Kannimäe sõnul majas viis elanikku, kes elasid neljas korteris.

Päästjad hakkasid kohe kustutama suuri tuleleeke purskavat maja, milles oli pärast nende kohalejõudmist veel mitukümmend minutit elekter sees. Õnnetuspaika tuli ka elektrik, et lisaoht eemaldada, aga vahetult enne tema saabumist vool majast kadus. Päästetöödele kulus mitu tundi, väljas oli suhteliselt tugev tuul. Täna selgus ka see, millest tulekahju alguse sai – üks elanik oli pannud tuha eeskojas seisnud plastämbrisse, mis süttis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles