Mõrva mõjul kerkis päevakorda turvalisus

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeva õhtul tapeti Pärnumaal taksojuht, mistõttu kandsid Pärnu taksod musta linti.
Pühapäeva õhtul tapeti Pärnumaal taksojuht, mistõttu kandsid Pärnu taksod musta linti. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Osa Viljandi taksojuhte hoiavad pipragaasi ligi ja nendivad, et see on sisuliselt ainus mõeldav enesekaitsevahend. Mõned sohvrid pole endale seni niisugust ballooni hankinud ja tõdevad, et väikses linnas võib end seda tööd tehes võrdlemisi turvaliselt tunda.

Juhid, kes on keeranud taksorooli rohkem kui mõne aasta, mäletavad siiski vähemalt ühte juhtu, mil turvalisuse küsimus on teravalt päevakorda tõusnud.

«Pärast Jürka juhtumit oli mõte tellida turvafirma ja paigaldada mingi nupuvärk, aga sinnapaika see jäigi. Kas ja kuidas niisugust asja üldse teha annaks või mis see maksaks, ma ei tea,» rääkis ümmarguselt kümme aastat taksojuhiametit pidanud Tõnis Mikk. Ta viitas viie aasta tagusele juhtumile, kui Viktor Kabanov ja Andrei Karanets istusid Viljandi bussijaama parklas taksosse ja tapsid hiljem selle juhi Jüri Heinsoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles