«Volkstuudio» tutvustab India löökpille

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Volkstuudio» muusikakuulamise õhtu algab sissejuhatava loenguga ja lõpeb aruteluga kuuldu üle.
«Volkstuudio» muusikakuulamise õhtu algab sissejuhatava loenguga ja lõpeb aruteluga kuuldu üle. Foto: Pärimusmuusika aida arhiiv

Pärimusmuusika aida kaminasaalis jätkub 3. veebruaril kell 19 muusikakuulamise sari «Volkstuudio».

Peeter Volkonski on laiale avalikkusele tuntud kui muusik, näitleja ja teatrilavastaja. Samas on võib-olla paljudele saladuseks, et ta on paadunud melomaan, kes on aastaid olnud Tartu ülikooli fonoteegi kuldklient ning juba viis aastat ka Viljandi pärimusmuusika teabekogu alaline külaline ja abiline kogu täiendamisel. 

Tema isiklik fonoteek sisaldab maailma eksootiliste rahvaste muusikat eri helikandjatel ning sinna juurde kuulub palju kirjandust, mis annab väärtuslikku lisateavet muusikast arusaamisel. Samuti on ta aastaid pidanud maailmamuusika loenguid Viljandi kultuuriakadeemias ning olnud kaastegev mitmes maailma rahvaid puudutavas raadiosaates.

Peeter Volkonski: «Meie elutempo muutub üha kiiremaks ja helid meie ümber on asendunud müraga. Üha vähem leiame aega, et kuulata plaati nii, nagu loetakse raamatut – ei tee samal ajal süüa ega juhi autot. Hakkame unustama, et sõna «kuulama» on tegusõna. Planeeritav muusikakuulamise sari Viljandi pärimusmuusika aidas on mõeldud inimestele, kes tunnevad huvi kaugemate kultuuride muusika vastu. Lisaväärtusena tahame Viljandi inimestele pakkuda pärimusmuusika teabekogu muusikavalikuga tutvumist. Muusikakuulamise õhtu saab jagatud kolmeks osaks: alguses sissejuhatav loeng valitud muusikakultuuri teemal, seejärel 30–40 minuti pikkuse muusikanäite ühine kuulamine hubases kaminasaalis ning seejärel mõttevahetus kuuldu üle, kokku 1 tund ja 30 minutit.»

Kasutades Peeter Volkonski isiklikku huvi jagada oma teadmisi Viljandi inimestele, on pärimusmuusika teabekogust ellu kutsutud muusikakuulamise sari mõeldud eri vanuses viljandlastele, kes soovivad õppida üht-teist muusikakuulamise ning erinevate rahvaste muusikakultuuride kohta. «Volkstuudiot» saab kuulata tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles