Tartu rahu ei lähe Viljandi majaomanikele korda

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kella 9.15 paiku oli Tartu poolt Viljandi kesklinna suubuval Uuel tänaval Pihlaka ja Tallinna tänavate vahelisele lõigule jäävast 50 hoonest lipp vaid ühel.
Kella 9.15 paiku oli Tartu poolt Viljandi kesklinna suubuval Uuel tänaval Pihlaka ja Tallinna tänavate vahelisele lõigule jäävast 50 hoonest lipp vaid ühel. Foto: Rannar Raba

Tartu rahulepingu tähtsusest ja tähendusest on viimastel aastatel aina enam rääkima hakatud. Eriti leppe sõlmimise aastapäeva aegu. Sakala tegi teisipäeval põgusa tiiru Viljandis Paalalinnas, kesklinnas, Köstis ja bussijaama ümbruses ning veendus, et suurem osa majaomanikest polnud pidanud oluliseks Tartu rahulepingu aastapäeva puhul sinimustvalget lippu heisata.

2. veebruar on olnud Eestis ametlikult lipupäev juba aastaid. Tänavugi ärgitati eestimaalasi lippu heiskama mitmes meediakanalis ning samasisulise üleskutsega esines esmaspäeval sotsiaalvõrgustikus Facebook ka Viljandi linnapea Ando Kiviberg. Sellest hoolimata oli teisipäeva hommikul Viljandis terveid tänavaid, kus riiklikku sümbolit polnud näha.

Nii näiteks fikseeris Sakala kella 9.15 paiku, et Tartu poolt Viljandi kesklinna suubuval Uuel tänaval oli Pihlaka ja Tallinna tänava vahelisele lõigule jäävast 50 hoonest lipp vaid ühel. Samasugust mõtlemapanevat pilti võis silmata mujalgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles