Viljandi jalakaid ohustab hukkumine

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse haljastus- ja heakorraspetsialist Ursula Mikkor seenhaigusesse surnud jalaka juures Hariduse tänava lähedal lossimägede nõlval.
Linnavalitsuse haljastus- ja heakorraspetsialist Ursula Mikkor seenhaigusesse surnud jalaka juures Hariduse tänava lähedal lossimägede nõlval. Foto: Marko Saarm

Mullu suvel Viljandis kasvavaid jalakaid ja künnapuid uurinud arboristid jõudsid järeldusele, et agressiivse seenhaiguse tõttu ähvardab neid puid väljasuremine.

Karksi-Nuiast pärit Priit Oks, kes mullu suvel lõpetas Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa õppekoha arboristina, uuris Viljandis jalakaid oma kooli lõputöö tarvis. 

Teda juhendas Tartu arborist Liina Jürisoo, kes ühtlasi teeb samal teemal maaülikoolis doktoritööd, see aga hõlmab kogu Eesti jalakapopulatsiooni linnades ja parkides, eelkõige neis kohtades, kus on haiguskolded varasemast teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles