Tudengiteatrid valmistuvad Viljandi festivaliks

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Üliõpilasteater.
Tartu Üliõpilasteater. Foto: Margus Ansu / Postimees
12.–14. veebruarini tulevad Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias taas tudengite teatripäevad, kus astub üles kaheksa tudengitest koosnevat harrastusteatritruppi nii Eestist kui Soomest ja Lätist. 
Traditsiooniliselt annavad truppidele tagasisidet ja abistavat nõu etenduskunstides pädevad kolm tarka, kelleks on tänavu Ugala näitleja ja lavastaja Adeele Sepp, näitleja ja filmilavastaja Kristo Viiding ning juba varem samas rollis olnud Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna juhataja ja näitleja Garmen Tabor.
Tudengite teatripäevad on harrastusteatreid ja teatrihuvilisi üliõpilasi ühendav iga-aastane festival. Sel aastal on Viljandisse oodata Eesti suurimaid tudengiteatreid, mille sekka kuuluvad ka üks teatrikool ja improgrupp. Lavalaudadele astuvad Tallinna ülikooli üliõpilasteater TYYT,  T-Teater, Ruutu10, Tartu üliõpilasteater, Polygoni teatrikool ning K-äng2.
Välismaa truppidest on kohal Soome Helsingi üliõpilasteater ja Läti Zona Projects. 13. veebruaril on Viljandi lennukitehases pidu, kus üles astub üks Eesti elekroonilise muusika omapärasemaid tegijaid Avoid Dave.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles