Suure-Jaani ootab vastust, keda kooli ehitajaks kuulutada

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurde Vastemõisa rahvamajja peaks järgmisest sügisest mahtuma ka kool. Kes selle ehitamise endale saab, peaks selguma järgmisel nädalal.
Suurde Vastemõisa rahvamajja peaks järgmisest sügisest mahtuma ka kool. Kes selle ehitamise endale saab, peaks selguma järgmisel nädalal. Foto: Marko Saarm / Sakala

Suure-Jaani vallavalitsus ootab riigihangetega tegelevast rahandusministeeriumist vastust, kas sõlmida Vastemõisa rahvamaja kooliks ümberehitamise leping aktsiaseltsiga Eviko, kes esitas küll rahaliselt kõige väiksema pakkumise, kuid jättis küsitud summas osa töid kajastamata.

Suure-Jaani vald soovis hankedokumentides, et pakkuja tooks eraldi lehtedel välja nii hoone kui õueala rekonstrueerimise hinna. Pakkumises esitatav summa pidi moodustuma nende mõlema maksumusest. Vallavanem Tõnu Aavasalu sõnul oli Eviko aga jätnud õueala maksumuse lõppsummasse lisamata ning kui see juurde liita, poleks Eviko pakkumine kõige soodsam, vaid maanduks kolmandale-neljandale kohale.

Seepärast saatiski vald rahandusministeeriumile järelepärimise, kuidas sellisel puhul toimida. Üheks võimaluseks oleks käsitleda Eviko küsitud 779 547,18 eurot ikkagi kõige madalama hinnana, mille eest peab ettevõte kõik tööd ära tegema. Sellega pole aga nõus osaühing Silindia Ehitus, kelle 787 045-eurone pakkumine on Eviko omast järgmine.

28. jaanuari volikogus vastuvõetud otsuse kohaselt oleks vallavalitsusel õigus sõlmida leping summas 787 045 eurot, kuid Aavasalu sõnul ei tähenda see veel, et võitjaks on tulnud Silindia.

«Meil ei ole vahet, kes ehitama hakkab. Kui saame odavamalt, siis võtame odavama pakkumise,» rääkis vallavanem. «Küll aga on meile oluline, et kool oleks 1. septembriks valmis.»

Et järgmine volikogu on alles veebruari lõpus ja seda ootama jäädes läheks kuu raisku, võetigi Aavasalu sõnul praegu otsus vastu Silindia küsitavat summat arvestades, sest sellest väiksemas mahus lepingu sõlmimist ei keela keegi. Rahandusministeeriumi otsust oodatakse algaval nädalal.

Suure-Jaani vald tahab Vastemõisa rahvamaja ümber ehitada, et tuua sinna üle Kildu kool.


Kell 20.28 täpsustasime võrreldavuse huvides EVIKO hinnapakkumist. Loo esialgses versioonis märgitud hind oli ilma käibemaksuta, volikogu otsus käsitleb aga summat koos käibemaksuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles