Halliste vald müüb mõnesaja euroga kortereid

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halliste vallavolikogu otsustas neljapäevasel istungil müüa ühe Päidre külas tühjalt seisva korteri 600 euroga.
Halliste vallavolikogu otsustas neljapäevasel istungil müüa ühe Päidre külas tühjalt seisva korteri 600 euroga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Halliste vald on pannud korduvalt enampakkumisele tühjalt seisvaid kortereid, kuid ostjat pole neile sageli leitud. Seepärast lähevad oksjonitel huviliseta jäänud elamispinnad müüki otsustuskorras ning neid võib kätte saada vaid mõnesaja euro eest.

Näiteks möödunud neljapäeval otsustas volikogu, et Hallistes asuv ühetoaline korter müüakse 1500 euroga, Päidre kolmetoaline korter 600 euroga ja Ereste külas asuv korteriomand 350 euroga.

"Nimetatud korter on seisnud tühjalt aastaid ja selle aja jooksul väga tugevalt amortiseerunud," seisab Päidre 600-eurose korteri müügiotsuses. "Osa seinu ja põrandaid vajab täies ulatuses väljavahetamist, mistõttu on mõistlik alandada müügihinda."

Halliste vallavolikogu esimees Andres Rõigas lisas, et väga halvas seisukorras on ka Ereste 350-eurone korter.

"Enampakkumised kukuvad sageli läbi, sest kestavad paar nädalat või kuu ja sel ajal neile tahtjat ei ole. Aga vahel pöörduvad vallavalitsusse inimesed, kes vajavad elamispinda, ja siis saame neile otsustuskorras ära müüa," rääkis Rõigas.

Tema teada oli omavalitsusel mõne aja eest 40 kasutult seisvat korterit, kuid otsustuskorras müües on õnnestunud nende arvu ja ka kaasnevaid kulusid vähendada. Seetõttu pole Halliste vallas ükski kortermaja nii tühjaks jäänud, et oleks tulnud lammutada, kui Saksaküla omad välja arvata.

Rõigase sõnul asuvad müüdavad korterid enamasti silikaatmajades, mis on ehitatud 1960-ndatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles