Näppajatele meeldisid nii sokid kui eestiaegne kummut

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumaja. Pilt on illustratiivne.
Kohtumaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kohtumajas mõisteti jaanuari keskel süüdi mees ja naine, kes võõrast vara omastades ei öelnud ära ei väärtuslikust kummutist ega võõrastest sokkidest.

Nagu kohtuotsuses kirjas, märkas 46-aastane Eva 2014. aasta 30. augustil Viljandi bussijaama ootesaalis võimalust näpata reisikott, mis muu hulgas sisaldas fotoaparaati, 1,5-liitrist vahuveini Martini Asti ning paari meeste sokke, mille hinnaks kolm eurot. Kokku tegi varas koti omanikule kahju 400 euro ja 12 sendi jagu.  

Samal sügisel tungis Eva koos 48-aastase Aivariga sisse ühte eramusse ja koos viidi sealt kaasa eestiaegne kummut. Ka selle väärtuseks oli kohtuotsuse kohaselt 400 eurot.

Ehkki paragrahvid olid mõlemal kurjategijal samad, sai varemgi süüdi mõistetud Aivar veidi karmima karistuse – kuus kuud vangistust, mis asendati 180 tunni üldkasuliku tööga.

Evat karistas kohus neljakuulise vangistusega, mida ei pöörata täitmisele, kui ta aasta jooksul uusi tahtlikke kuritegusid toime ei pane. Nii Eval kui Aivaril tuleb maksta riigile umbes 500 eurot kriminaalmenetluse kulude katteks ning hüvitada kannatanutele kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles