Festivali korraldaja loodab Kelly Sildaru võidust abi kogu ekstreemspordile

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru kuldmedaliga
Kelly Sildaru kuldmedaliga Foto: X-Games/Twitter

Tänavakultuurifestivali "Viljandi Bash" korraldaja Kris Süld leiab, et Kelly Sildaru võit X-Gamesil tähendab Eesti ekstreemspordile palju, talispordialadest rääkimata.

"Aastaid on Eestis ekstreemsport olnud vaeslapse rollis ning rahastamine on pigem olnud olematu," tõdes Süld. "Kelly edukad sooritused annavad signaali kõigile, kes Eestis spordi rahastamisega tegelevad, et ekstreemsport on täpselt samamoodi spordiala, mida tasub toetada, ning siit on oodata tulemusi."

Süld meenutas, et "Bashi" algusaastatel kohtas ta väga sageli suhtumist, nagu oleks ekstreemsport pättide asi ja selle harrastajad vaid lõhuvad linna. Mida rohkem "Bash" Viljandis aga kanda on kinnitanud, seda vähemaks on jäänud ka seda sorti arvamusi.

"Kogu see suhtumine liigub üldiselt paremuse poole: kõik sündmused, edukad tulemused ning kajastus murravad seda jääd," sõnas Süld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles