Vanaema, kes ei püsi pudeliski paigal

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Mihkelson
Mare Mihkelson Foto: Kristi Kivestu

Korramuutus, mis röövis Viljandi eakatelt õiguse piiramatult linnaliinibussiga tasuta sõita, tekitas kõvasti paksu verd. Seekord ei piirdunud pensionärid aga peavangutuse ja näpuviibutusega, vaid ladusid protestihääled paberile. Ootamatult suurt rahvahulka haaranud aktsioonile andis hoo sisse maakonna pensionäride ühenduse juhatuse liige Mare Mihkelson.

Olgu kohe algul ära öeldud, et eakate hääletoru ise linnaliinibussi ei kasuta. Ja eksivad need, kes arvavad, et ta kodus passib. Vastupidi. Tuhande tegemisega haaratud naine eelistab oma ettenähtud marsruudid kondiauru jõul läbida.

Viljandimaa eakate muredele ja rõõmudele on Mare Mihkelson kaasa elanud juba pisut üle kümne aasta. Selle aja vältel on tema üks põhiülesandeid olnud pensionäride ühenduse raamatupidamist ja rahaasju korras hoida. Temale kui hea sulejooksuga naisele on usaldatud ka projektide ja rahataotluste vormistamine. Veel kuulub Mihkelson organisatsiooni juhatusse, mis korra nädalas, neljapäeviti, Eha tänava kontoris koos käib. Kõik see on aga tema tegemiste jäämäe veepealne tipp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles