Mida saab täiskasvanu teha noorte heaks?

, Viljandi politseijaoskonna piirkonnapolitseinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AASTA ALGUL korraldas Sakala vanemtoimetaja Rannar Raba ajakirjandusliku eksperimendi Viljandi jaemüügikohtades, et selgitada välja, kui lihtne või raske on alaealisel poest alkoholi osta. Katse puudutas 14 jaemüügikohta ning kahes neist ei küsinud müüja alaealiselt tema vanuse kontrollimiseks dokumenti ja müüs talle alkoholi.

Ehkki ka need paar müügikohta soodustavad noorte riskikäitumist ja suurendavad võimalust, et nood ühel või teisel viisil ohtu satuvad, on tulemus pigem hea. Kahtlemata on nõuete vastu eksinud müügikohad teinud juhtunust oma järeldused, parandanud töötajate seaduskuulekust ja tekitanud ettevõttes ehk ka laiema diskussiooni, et edaspidi sääraseid eksimusi vältida.

Kiidame aga neid müügikohti ja müüjaid, kes hoolimata tihedast tööpäevast säilitavad valvsuse ja täidavad korrektselt seadust. See näitab, et Viljandis suhtuvad müüjad alkoholi müümisse vastutustundlikult ja hoolivalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles