Nagu halvas unenäos

, Abja vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rahnel
Peeter Rahnel Foto: Elmo Riig / Sakala

EUROOPA LIIDU ÜLEMKOGU on väidetavalt saatnud Euroopa Komisjonile direktiivi, milles nõuab kõigi liikmesriikide rahvaarvu alampiiriks viis miljonit (soovituslikult 11 miljonit) elanikku. Liikmesriigid peavad 30. juuniks 2017 vastama, millistele naaberriikidele on nad teinud ühinemisettepaneku, et saavutada minimaalne nõutav elanike arv. Kui seda ei ole tehtud, määrab Euroopa Komisjon, millised riigid peavad ühinema.

Vabatahtlike ühinemiste voor peab 2017. aasta 30. juuniks läbi olema. Seejärel võtab komisjon juhtimise enda kätte.

«Kuskile peame joone tõmbama ja ütlema, et nüüd on tõepoolest see hetk, kui Euroopa Liit peab sekkuma,» selgitas hästi informeeritud Euroopa Komisjoni ametnik. «Üldiselt on teil Baltikumis väga hajali asustus. Peame vaatama, et liitunud riigid ei läheks geograafiliselt liiga suureks,» arutles ta ning lisas, et kindlasti tuleb lisaks igasugustele arvnäitajatele hinnata liituvate riikide ja nende juhtide võimekust, pädevust ja tulevikus riigi osutatavate teenuste kvaliteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles