Dikajevi jõugus sai süüdistuse 18 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haron Dikajev on korduvalt kohtu ees olnud ja ka karistusi kandnud. See pilt on 2006. aastast.
Haron Dikajev on korduvalt kohtu ees olnud ja ka karistusi kandnud. See pilt on 2006. aastast. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigiprokuratuur esitas süüdistuse 18 inimesele, kellest enamikule pannakse süüks kurikuulsa Haron Dikajevi juhitud kuritegelikku ühendusse kuulumist.

50-aastast Dikajevit süüdistatakse aastaid tegutsenud kuritegeliku ühenduse juhtimises. Sellesse kuulus lisaks temale tosin meest, neist enamikku on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Uurimistulemuste andmeil rahastas kuritegelik ühendus oma tegevust majandus- ja varavastaste kuritegude toimepanemisega. Muu hulgas pandi toime käibemaksupettusi, millega tekitati Läti ja Leedu vabariigile sadade tuhandete eurode ulatuses kahju. Eeluurimisel kogutud andmete järgi finantseeriti ühendust ka Eestis toimepandud kelmustega, millesse kaasati inimesi, kes soostusid tasu eest vormistama oma nimele järelmaksu- ja laenulepinguid. Nii sai ühendus enda omandusse tehnikat ja sularaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles