Toidunappus ja haigused sunnivad hunte inimeste lähedusse

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaameti andmete põhjal oli eelmiseks nädalaks Eestis kütitud 65 hunti. Käesolevaks hooajaks kinnitatud küttimislimiit on 106 looma.
Keskkonnaameti andmete põhjal oli eelmiseks nädalaks Eestis kütitud 65 hunti. Käesolevaks hooajaks kinnitatud küttimislimiit on 106 looma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädalal võis lugeda, kuidas Ida-Virumaal Iisaku vallas eakas mees oma koduhoovis õuekoera kaitseks hundiga võitles ning lõpuks tollest hargiga võitu sai. Suurt hundihirmu see seik teistes maa­majapidamistes veel külvama ei peaks.

Viljandimaa jahimeeste liidu juhatuse esimees Priit Vahtramäe lausus, et ohu ennetamiseks võiks muidugi esiti kohalikelt jahimeestelt küsida, kas selles piirkonnas hundikarju liigub.

«Meil on just Soomaa kant selline, kus on hundid, keda ei tohi küttida, ja Põhja-Viljandimaale käivad nad ka aeg-ajalt üle Põltsamaa looduskaitseala,» rääkis Vahtramäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles