Seitsesada viljandlast lööb hääle lauale

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnaraamatukogus oli teisipäevaks oma protestihääle andnud enam kui seitsesada pensionäri.
Viljandi linnaraamatukogus oli teisipäevaks oma protestihääle andnud enam kui seitsesada pensionäri. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi eakate rahulolematus uue bussisõidu korraga kogub tuure. Ühtekokku on muudatuse vastu hääle andnud enam kui seitsesada pensionäri. Homme plaanitakse allkirjadega volikokku minna.

Kui seni oli pensionäridel võimalik linnaliinibussi kasutada piiramatult tasuta, siis uus kord näeb neile ette 14 sõidukorda ühes kalendrikuus. Erandkorras on eakatel siiski võimalik taotleda rohkem priiküüte. Selleks tuleb taotluste ja arstitõenditega sotsiaalameti uksele koputada ning jääda lootma komisjoni heakskiitvale otsusele.

Eakate hääletoru ning ühe allkirjade kogumise algataja, Viljandimaa pensionäride ühenduse juhatuse liikme Mare Mihkelsoni arvates on tasuta sõidukordade arv ilmselgelt liiga väike ning neid arvatavasti juurde nõutama minnaksegi. «Ega keegi meile tasuta sõitu tagasi andma hakka,» arvas aktsiooni eestvedaja. Lisaks arstiabi vajajatele olevat piirangutega süsteem põntsu pannud taidlusklubides ja ringides osalevate pensionäride tegemistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles