Illusioon kommunikatsioonist

, Viljandi linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan-Mart Salumäe
Juhan-Mart Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

2016. AASTA ON ametis olevatele Viljandi linnavalitsuse liikmetele esimene, kui nad saavad ühiselt planeerida järgmise 12 kuu tegevusi ja linnaeelarvet. Kamba peale on neil küll sajandi jagu omavalitsuse juhtimise kogemusi, ometi peavad nemadki küsima, kelle või mille nimel nad linna juhivad. Volikogule saadetud eelnõu näitab seda eriti hästi.

Kui linnavalitsus möödunud aasta lõpul volikogule eelarve esimest versiooni tutvustas, leidus selles kolm suuremat punkti, mis meile opositsioonis ei tahtnud kuidagi loogilisena tunduda.

Esiteks olid linnaisad välja pakkunud, et linn lõpetab lastele tasuta koolitoidu võimaldamise ning jätab toidu eest maksmise riigi ja lastevanemate õlgadele. Arvestades, et linnaeelarves oli vana mudeli järgi jätkamiseks raha olemas, tundus abilinnapea Janika Kivistiku esitatud idee arusaamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles