«Koolitantsul» osalenud noored üllatasid hea tasemega

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsustuudio Maerobic rühm, keda juhendas Rita Muttel, esitas «Laisklemise päeva».
Tantsustuudio Maerobic rühm, keda juhendas Rita Muttel, esitas «Laisklemise päeva». Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti tantsuagentuuri žürii pidas nädalavahetusel tantsufestivali «Koolitants» Viljandimaa voorus nähtud taset üllatavalt heaks. Korraldajad loodavad seitsmest finaali pääsenud trupist teistele tugevat konkurentsi.

Kahe tantsuga pääses lõppvõistlusele Kitzbergi gümnaasiumi tantsutrupp Limitless. Noored on Reet Kasepalu juhendamisel koos tantsinud viis aastat. Juhendaja näeb oma sõnul õnnestumise taga tantsijate tugevat tööd, pühendumust ja tahet. «Selline tunnustus annab innustust edasiseks ja tõestab, et tahtmise ja vaevanägemisega on võimalik midagi saavutada ka väikelinnas,» ütles Kasepalu.

Koolinoortele mõeldud tantsuvõistlus «Koolitants» sai alguse 1995. aastal ja on järjest arenenud ja kasvanud. Seda korraldava Eesti tantsuagentuuri kommunikatsioonijuhi Maarja Pärna sõnul otsitakse lahendusi, kuidas ühise tantsuhuviga, aga erineva tasemega noortele võrdsemad võistlustingimused luua. Kui seni on kavas olnud Eesti-teemaline, show-, tänava-, laste-, vaba- ja estraaditants, siis tänavu katsetatakse esimest korda koolitantsu žanri. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles