Uisumaratonil tegid ilma praod

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samal ajal kui Punase Risti vabatahtlikud aitasid juba teist kukkunut, oli abi saanud Kai-Riin Kont (paremal), kes murdis veidi aja eest rajal käeluu.
Samal ajal kui Punase Risti vabatahtlikud aitasid juba teist kukkunut, oli abi saanud Kai-Riin Kont (paremal), kes murdis veidi aja eest rajal käeluu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui nüüd korrektne olla, siis tegi hoopis ilm praod, sest maratonieelsel ööl paukunud pakane tekitas Viljandi järve muidu heas sõidukorras uisuringile igas suunas ja igas pikkuses jooksvaid lõhesid, mis olid kui nähtamatud niidukid. 

Kuigi rada oli täis raskesti märgatavaid takistusi, sai kuuendal Mulgi uisumaratonil lõpuaja kirja rekordiliselt palju uisutajaid: kahe distantsi peale kokku 354. Aga oli ka neid, kes pidid kukkumise tõttu sõidu pooleli jätma. Eriti juhtus seda pikal distantsil. 

Üks, kellel õnnetult läks, oli pikale, 28,2-kilomeetrisele distantsile startinud muusikaõpetaja Kai-Riin Kont. Tema on teadaolevalt esimene Mulgi uisumaratonil luu murdnud inimene. Kont tõdes vahetult pärast kukkumist, et selliste jääoludega polnud ta Viljandi järvel tänavu veel kokku puutunud, kuigi käis seal iga päev sõitmas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles