Aasta ehitusprojekt kuulutatakse välja Viljandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasium on sama konkursi varasem laureaat.
Viljandi gümnaasium on sama konkursi varasem laureaat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehituskonsultatsiooniettevõtete liidu (EKEL) 2014/2015. aasta ehitusprojekt võistluse võitja kuulutatakse välja neljapäeval, 28. jaanuaril Viljandi gümnaasiumis korraldataval galaüritusel. Viljandi gümnaasium on sama konkursi varasem laureaat, olles võitnud aasta ehitusprojekti tiitli 2013. aastal.

Lisaks võitja väljakuulutamisele ja tunnustamisele on tähtsal kohal vestlusring, mille läbiv teema on hea avalik ruum väikelinnades ja kus keskendutakse ka Viljandile. Arutelul osalevad kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik Veronika Valk, arhitekt Ike Volkov, Viljandi linnapea Ando Kiviberg, Viljandi peaarhitekt Olav Remmelkoor ning endised Viljandi peaarhitektid Kalle Kadalipp ja Laur Pihel.

Aasta ehitusprojekt 2014/2015 kandidaadid on
• Auvere biokütuse ja põlevkivi etteandesüsteem
• Bernhard Schmidti maja
• Jõhvi gümnaasium
• kino Kosmos
• Kuressare Ida-Niidu lasteaed
• Rakvere Tark Maja
• Võru riigigümnaasium

Eesti ehituskonsultatsiooniettevõtete liidu korraldatavale konkursile «Aasta ehitusprojekt 2014/2015» esitatud ehitised on kõik silmatorkavalt eriilmelised, samas on neil ka läbivaid ühisjooni. Märksõnad on siinkohal energiatõhusus, uuenduslikkus ja keskkonnast hoolimine.

Ehituskonsultatsiooniettevõtete liidu tegevjuhi Kalle Karroni sõnul toovad konkursile esitatud ehitised esile Eesti ehituskonsultantide loomingulisuse ning oskuse siduda loomingulisus uuenduslike insenertehniliste lahendustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles