Linnast tuleb korraga osta nädala toidumoon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks toidukotti näpu otsas, astus Harry Rosenberg Tipu peatuses bussilt maha. Selleks korraks oli nädala söögikraam jälle linnast toodud.
Kaks toidukotti näpu otsas, astus Harry Rosenberg Tipu peatuses bussilt maha. Selleks korraks oli nädala söögikraam jälle linnast toodud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kell oli 13.19, kui buss number 55 Tipu küla peatusesse jõudis ja mõned meetrid peatusepostist mööda vihises. Siis vajutas juht pidurit, et üks sõitja maha panna.

See oli 71-aastane Harry Rosenberg, kes on oma sõnul igal kolmapäeval kell 7.30 Tipu bussipeatuses platsis, et 2 euro ja 55 sendi eest Viljandisse sõita. «Käin seal toidu järel,» lausus ta. «Praegu on jõgi jääs. Saan ilusti üle.»

Tema kodu Venesauna talu asub Soomaal teisel pool jõge. «Siit teed mööda oleks pool kilomeetrit minna jõeni,» rääkis ta. «Mina lähen aga eestpoolt. Võtan lehed postkastist kaasa ja nii paar kilomeetrit kraavitrassi pidi läheb jalgrada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles