Ühest põsest saab söönuks mitu nokka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sakala fotograaf Elmo Riig jäädvustas Sultsis oma kodu juures linde, kes käisid toidulauale kinnitatud seapõske nokkimas.

Sel päeval oli külalisi seitsmest liigist: rasva- ja sinitihased, hall- ja suur-kirjurähn, hiireviu, harakad ja pasknäär.

Ornitoloog Jaanus Aua ütles, et aastaid vanu ja rikkalikuma valikuga toitmiskohti võib tippaegadel külastada kuni 20 erinevat liiki linde. Kuigi talvitavad hiireviud ei ole Eesti oludes uudiseks, on Aua jutu järgi siiski vägagi haruldased need juhused, kus sedalaadi kullilised karmimatel talveilmadel tihastele väljariputatud pekilt pruukosti võtmas käivad.

Kes soovivad lindude talvist lisatoitmist alustada, on Aua sõnul selgelt hiljaks jäänud. «Toidulaua ülesseadmine on küll igati õilis tegevus, kuid ajal, mil enamik lindudest on koondunud juba neile teada olevate toitmiskohtade ümbrusesse, võib toidulaua külastajate hulk jääda üsna tagasihoidlikuks,» rääkis ta. Kui aga ikkagi otsustatakse linde toitma hakata, tuleb silmas pidada, et toidulaud oleks kuni kevadiste suladeni alati kaetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles