Riik otsib roolijoodikute autodele kaineid juhte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maavalitsus müüb aastas 30–50 konfiskeeritud sõidukit ja mullu sattus nende hulka ka kahel Viljandimaa roolijoodikul käest võetud auto. Piltidel olevad Opel ja Ford leidsid kiiresti uue omaniku.
Tartu maavalitsus müüb aastas 30–50 konfiskeeritud sõidukit ja mullu sattus nende hulka ka kahel Viljandimaa roolijoodikul käest võetud auto. Piltidel olevad Opel ja Ford leidsid kiiresti uue omaniku. Foto: Tartu maavalitsus

Kui istuda purjus peaga rooli, muutub sõiduk kuriteo toimepaneku vahendiks, mille võib inimeselt kohtuotsusega ära võtta ja maha müüa. Mullu aitas oma sõidukiga riigikassat kosutada ka kolm Viljandimaal vahele jäänud roolijoodikut.  

Sõiduki konfiskeerimine kriminaalasja käigus on põhikaristusele lisanduv mõjutusvahend ning selle kohaldamist taotleb prokuratuur tavaliselt sel juhul, kui inimene tabatakse korduvalt joobes olekus mootorsõidukit juhtimas. Kui Viljandimaal jäeti mullu sõidukita kolm sellist tegelast, siis Lõuna-Eestis kokku kümme korda nii palju.  

Kusjuures seadus võimaldab taotleda sõiduki konfiskeerimist ka sel juhul, kui see ei kuulu otseselt sellele isikule, kes seda purjuspäi juhtis. Nii võetigi mullu augustis 29-aastaselt Mihklilt ära Opel Corsa, mis polnud isegi tema oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles