Miks lõhutakse Kaare kooli aknaid?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaare kooli aknaid on lõhutud kolmel korral ning nende taastamine on maksma läinud ligi 3500 eurot.
Kaare kooli aknaid on lõhutud kolmel korral ning nende taastamine on maksma läinud ligi 3500 eurot. Foto: Karl-Eduard Salumäe / Sakala

Mullu kolmel korral lõhkujate meelevalla alla sattunud Kaare koolil lõhuti aasta jooksul 25 akent. Politsei hinnangul ei ole ühte konkreetset põhjust, miks just seda, Paalalinna eramajade keskel asuvat koolimaja sel moel rünnatakse.

«Võimalik selgitus on ehk kooli asukoht,» nentis politsei pressiesindaja Maria Gonjak vastuseks Sakala küsimusele, kas on mingi põhjus, miks just Kaare kooli aknaid lõhutakse. «Kesklinnast jääb see pisut eemale ja tõenäosus, et korrarikkujad kellegi silme alla satuvad, on väiksem.»

Politsei on kooli ümbruse võtnud möödunud aasta detsembrist alates suurema tähelepanu all ning patrullid kontrollivad piirkonda tihedamini. Ühe lahendusena on linnavalitsus välja pakkunud kooli ümber turvakaamerate seadmise ning politsei kiidab selle mõtte heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles