Eesti vanim õunapuu püsib püsti vaid imekombel

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oti küla Oti talu peremees Kalju Kangur on Eesti vanima õunapuu üle ütlemata uhke ja võib sellest pikalt pajatada.
Oti küla Oti talu peremees Kalju Kangur on Eesti vanima õunapuu üle ütlemata uhke ja võib sellest pikalt pajatada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi vallas Polli lähedal Oti külas kasvav mitmeharuline õunapuu on oma ligikaudu 270 eluaastaga Eesti vanim, seega tõeline uhkus. Paraku ei pruugi see pehkinud hiiglane enam kaua vastu pidada.

Oti õunapuust mitmel korral kirjutanud loodusemees Hendrik Relve ütles pool kümnendit tagasi Maalehele, et too on õunapuu mõttes rauk ja püsib püsti vaid imekombel.

Üks puu harudest pudenes mullu. Selle koristas ära naabruses elav Oti talu peremees Kalju Kangur, kes on oma sõnutsi juba rohkem kui pool sajandit sel puul silma peal hoidnud ning selle võra alust niitnud ja trimmerdanud. Tema arvates on auasi, et puud käiakse ka mujalt maailmast, näiteks Soomest ja Lätist, uudistamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles