Suusasari alustas lumepargi varjust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval algab Viljandi suusasari.
Kolmapäeval algab Viljandi suusasari. Foto: Eveli Peterson

Kolmapäeval sõidetud Viljandi suusasarja avatepil startis 42 osalejat. Vabas tehnikas sõideti mööda järve läänepoolset perve ligemale neli kilomeetrit ja võistlusõhtu parima aja tegi meeste klassi kuulunud Kaupo Tammemäe.

Sakala suusaklubi korraldatavas sarjas peetakse nii meestele kui naistele arvestust kolmes vanuserühmas: 2000. aastal ja hiljem sündinud noored, täiskasvanud ning 1976. aastal ja varem sündinud veteranid.

Naissuusatajate arvestuses tegi avaetapi parima aja noorteklassi kuuluv Grete-Liisa Toom. Naiste klassis võttis etapivõidu ainsana rajal käinud Sille Puhu ning veterenidest oli kolmapäeval parim Lilian Estorn. Noormeestest teenis parimad kohapunktid Robin Koovit ja meesveteranidest Andrus Kasekamp.

Viljandi suusasarja avaetapi protokolliga saab tutvuda siin.

Viljandi suusasari koosneb neljast etapist, millest järgine on kavas 3. veebruaril ning võistluspaigaks on korraldajad kavandanud Valuoja oru. Siis on kavas kilomeetrine klassikasprint.

Sarja koondarvestuses lähevad igal osalejal arvesse kolme edukama võistlusõhtu kohapunktid. Seega on järgmisel etapil säilinud kõigil suusahuvilistel võimalus koondtabeli kõrgeimate kohtade pärast heidelda.

Kahel järgmisel etapil on stardiaeg kella 18–19 ning nagu ikka on osavõtt prii.

Pärast 3. veebruari on eraldi stardina 17. veebruaril kavas ligemale kolmekilomeetrine vabas tehnikas sõidetav mõõduvõtt, mis plaanide järgi peaks algama stardiga Viljandi rannas ja lõppema tõusuga Huntaugu mäel. Viimase etapi on korraldajad plaaninud pidada 2. märtsil ühisstardist sõiduna ümber järve mööda terviserada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles