Erametsaliit: Eestis pole kaua piisavalt raiutud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki palgikoormad on väikeste teede pervedel üpris tavalised, on erametsaliidu hinnangul Eestis metsi raiutud liiga vähe.
Ehkki palgikoormad on väikeste teede pervedel üpris tavalised, on erametsaliidu hinnangul Eestis metsi raiutud liiga vähe. Foto: Elmo Riig / Sakala

Erametsaliit on rahul seadusemuudatusega, mis võimaldab Narva elektrijaamades tulevikus taas küttepuid põletada, sest viimasel 20 aastal on Eestis metsa majandatud soovitatavast raiemahust vähem.

Erametsades on küttepuuilmelisi puistuid 100 miljoni tihumeetri jagu ja sellest 50 miljonit tihumeetrit vajaks kohe raiumist, kuid raiutakse ainult kaks miljonit tihumeetrit aastas, teatas erametsaliit BNS-i vahendusel.

Eesti aastane raiemaht on praegu alla 10 miljoni tihumeetri, kuigi metsanduse arengukava näeb aastaseks mahuks ette stabiilselt 12–15 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles