Marko Tiitus pälvis aasta vaimuliku tunnustuse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Tiitus
Marko Tiitus Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval Nelijärvel oma korralist istungjärku pidav Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) vaimulike konverents valis aasta vaimuliku tiitli väärilisteks Viljandi praosti Marko Tiituse ning Saaremaa Kihelkonna, Kärla ja Mustjala koguduse õpetaja Rene Reinsoo.

Viljandi Jaani koguduse õpetaja, Viljandi praostkonna praosti ja kirikuvalitsuse assessori Marko Tiituse kandidatuuri esitasid konverentsil tema kuus kolleegi Viljandi praostkonnast, tuues märkimisväärsena esile nii Marko Tiituse eeskuju andvat pere- ja tööelu, kui ka projekti "Tornikell meie linnas" korraldamise, millega paigaldati Viljandi Jaani kiriku torni 25 väikesest kellast koosnev ainulaadne kellamäng. Lisaks vaimulikutööle tegutseb Marko Tiitus õppejõu ja Viljandi linnavolikogu liikmena.

Rene Reinsoo kandidatuuri esitasid üheksa Saarte praostkonna vaimulikku, kelle hinnangul on õpetaja Reinsoo eeskujuks nii pereisa, koguduse vaimuliku kui sõbraliku ja sooja suhtlemislaadiga inimesena.

Aasta vaimuliku aunimetust on sihtasutuse EELK Toetusfond eestvõtmisel välja antud aastast 2007. Konkursi eesmärk on märgata EELK vaimulike toimekust ja pühendumust oma koguduse ja kogukonna tegevuse edendamisele ning tõsta esile, tunnustada ja tutvustada üldsusele neid EELK vaimulikke, kelle töö tulemusena on toimunud märgatavad positiivsed muutused kogudustes ja kogukonnas.

Aunimetusega kaasneb võimalus sõita Jeruusalemma või mõnesse teise palverännaku paika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles