Kõpu vallavolikogu kavatseb neljapäeval vallavanema ametist maha võtta

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta jaanuaris pidi Tõnu Kiviloo esimest korda Kõpu vallavolikogu ees aru andma tema suhtes tõstatatud korruptsioonikahtluste kohta.
2014. aasta jaanuaris pidi Tõnu Kiviloo esimest korda Kõpu vallavolikogu ees aru andma tema suhtes tõstatatud korruptsioonikahtluste kohta. Foto: Elmo Riig

Neljapäeval õhtuks erakorraliselt kokkukutsutud Kõpu vallavolikogu kavatseb viimased 15 aastat omavalitsust juhtinud vallavanemale Tõnu Kiviloole umbusaldust avaldada ning konkursi korras uue juhi otsida.

Foto: Elmo Riig

Volikogu esimees Kaja Lind (pildil) nentis, et kohalike rahvaasemike rahulolematus Kivilooga on aja jooksul järjekindlalt kasvanud ning nüüdseks on karikas lõplikult täis tilkunud. «Eks meil ole siin juba pikalt mõtteainet olnud seoses käimasoleva kriminaalprotsessiga, aga põhjusi on lisandunud teisigi,» põhjendas ta.

Vastuseks Sakala järelepärimisele rõhutas Lind, et algatuse tagant pole mõtet otsida parteipoliitilisi motiive, sest Kõpu volikogu liikmed ei kuulu erakondadesse, ammugi ei saa nende peakontoritest mingeid juhtnööre. «Meie praegune mure on selgelt ja siiralt kohalik ning puudutab kõige otsesemal moel vallavanema tegevust,» sõnas ta.

Ka Tõnu Kiviloo on praegu parteitu. Kuni 2011. aastani kuulus ta Rahvaliitu.

Volikogu seitsmest liikmest on umbusaldusavaldusele allkirja andnud kuus ja see annab aluse uskuda, et vallavanemal on suur tõenäosus ametikohast ilma jääda. Kui nii peaks tõepoolest minema, lubavad volikogu liikmed uue tegevjuhi leidmiseks korraldada avaliku konkursi.

Tõnu Kiviloo ei soovinud teisipäeva hommikul teemat kommenteerida, viidates tõsiasjale, et hiljuti suri tema isa ning ta on keskendunud matuste korraldamisele. Küll aga lubas ta oma seisukohad varsti teatavaks teha.

Kaks aastat tagasi viisid keskkriminaalpolitsei ametnikud Kiviloo korruptsioonikuriteos kahtlustatuna otse töökoha ukse eest kaheks päevaks arestimajja ning korraldasid vallamajas põhjaliku läbiotsimise. Pikale veninud kriminaalasjas pidas kohus üleeile eelistungi, millel määras kindlaks, et kaasust hakatakse arutama tänavu märtsis.

Koos Kivilooga peavad siis õigusemõistjate ette astuma mittetulundusühingu Viljandimaa Mõisad juhatuse liige Tiia Kallas, ettevõtjad Sven Reiss ja Enn Ariva ning mittetulundusühing Viljandimaa Mõisad ja osaühing Kõpu Kõrtsitalu. Neile pannakse süüks omastamist, toimingupiirangute rikkumist ja soodustuskelmust. Kui süüdistaja hinnangul on kohtualuste süü tõestatud, siis Tõnu Kiviloo on korduvalt avaldanud veendumust, et ta ei ole süüdi üheski punktis, mida talle ette heidetakse.

Eelmise aasta aprillis pälvis Kiviloo ühtlasi üle-eestilist tähelepanu sellega, et viis peaaegu kõik vallavalitsuse ametnikud Itaaliasse õppereisile ning lasi selleks ajaks vallamaja uksed sulgeda.

Umbusaldusavalduses toodud põhjenduste kohta saab täpsemalt lugeda kolmapäevasest Sakalast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles