Viljandi Jazziklubi hoog jätkub

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvartett Quid Novi?
Kvartett Quid Novi? Foto: promo

Viljandi Jazziklubi aasta algab teisipäeval, 19. jaanuaril kell 19+. Esmakordselt astub siinse publiku ette Eesti-Ausria kvartett Quid Novi?.

Ansamblis mängivad Julia Antsal (flööt), Kirke Karja (klaver), Beate Weisinger (bass) ja Aleksandra Kremenetski (trummid).

Flöödi sametine toon, voolav klaverimäng, kindel bassijoon ja isikupärane trummide käsitlemine toovad muusikasse värskust ja uudsust. Bändiliikmete sünergia ja intuitiivne loomingulisus tekitavad erilise õhkkonna kaasamõtlemiseks ja unistamiseks. Meloodilise helipildi kõrvalt saab kindlasti nautida virtuoosseid soolosid ning hiphopilikku groove`i.

Kuu viimasel Jazziklubi üritusel, 26. jaanuaril on laval Richard Libietis Orchestra Lätist. Klubis kõlav muusika pärineb 2015. aasta sügisel ilmunud Richard Libietise teiselt albumilt «Scream, Breathe, Cry», mille tutvustamiseks annab bänd sooje ja rahulikke kontserte kogu Baltikumis. Lisaks  autorile kuuluvad koosseisu perkussionist Matisse Repsis, tšellist Ema Daugaviete, kitarrist Gintis Smukais ja bassist Toms Lipskis. Richard Libietis mängib eri bändides – Elastic ja The Originals. Ta on esinenud koos nimekate muusikutega nagu Dave Goodman, Innes Sibun, «Sir» Oliver Mally, Läti Blues Band ja teised. Viljandi Jazziklubis esines ta ka mullu septembris.

Viljandi Jazziklubi üritused on kohvikus Fellin ja selle aasta esimesel poolel on plaanis neliteist klubiõhtut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles