Ratsaliit tunnustas Gunnar Klettenbergi ja Berit Lehtsaart

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima takistussõitja tiitli pälvis Gunnar Klettenberg.
Parima takistussõitja tiitli pälvis Gunnar Klettenberg. Foto: Eesti Ratsaspordi Liit

Eesti ratsaspordi liit kuulutas laupäevasel pidulikult kokkusaamisel välja aasta parimad ning tunnustas möödunud aasta tublimaid klubisid ja ametnikke.

Parima takistussõitja tiitli pälvis Gunnar Klettenberg, parima koolisõitja meene viis kaasa Dina Ellermann ja aasta hobuseks tunnistati kestusratsutamise hobune Nilsson ox. Õhtu lõpul müüdi heategevuslikult oksjonil maha maal, mille tuluga soovisid autorid Gunnar Klettenberg ja Rein Pill toetada noore ja tööka takistussõitja Anett Pajurit.

Takistussõidu lasteklassi parimaks tunnistati samal alal meistritiitli pälvinud Viljandimaa sportlane Berit Lehtsaar. Parimaks ponisportlaseks takistussõidus osutus Monika Varter ja koolisõidus aasta läbi võite kogunud Eesti meister Carinee Ainola. Kestusratsutamise poniklassi parim sportlane on Elisabeth Kaldvee.

Aasta parimad sportlased selgusid traditsiooniliselt ratsaliidu edetabelite põhjal. Nii suutis juba kolmandat aastat järjest kolmevõistluse seenioride klassis kõrgeima punktisumma koguda teenekas sportlane Vilvi Laanet. Kestusratsutamises osutus edukamaiks Ines Beilmann-Lehtonen, kellel eelmisel aastal õnnestus võita sama ala Soome meistri tiitel. Rakendispordis anti tänavu välja meened kahes kategoorias: hoburakendite klassis pälvis esikoha Urmas Saks ja ponirakendites kutsar Riina Rõa.

Noorteklassi parimad on kõik tugevad ja andekad tegijad. Takistussõidus kuulutati noorteklassi parimaks Linda Maria Randpere, kes pälvis ka eriauhinna «Aasta tõusja» kategoorias. See anti rahvahääletuse tulemusena sportlasele, kes on teinud möödunud hooajal jõulise arenguhüppe.

Koolisõidu parimaks nooreks osutus Eesti meistrivõistluste sama klassi kuldmedalist Marii-Heleen Raidmets. Kolmevõistluse parim noor on Anna-Liisa Raudsepp, kellel on samuti Eesti meistrivõistlustelt kuldmedal. Kestusratsutamises pälvis parima tiitli Annabel Kaldvee, kes tegi aasta läbi õnnestunud starte ka aasta hobuseks nimetud Nilsson ox-ga. Kaldvee pälvis ka kestusratsutamise parima juuniori autasu.

Takistussõidu juuniorite klassis teenis kõige rohkem punkte sama klassi Eesti meister Ketlin Ramjalg ja koolisõidus Evelin Rattus, kes tunnistati parimaks sportlaseks ka lasteklassi koolisõidus. Kolmevõistluses anti parima juuniori ja poniklassi sportlase autasu Maria Seinale.

Parimateks harrastajateks tunnistati takistussõidus Egle Palm, koolisõidus Jekaterina Rastoštšenkova, kolmevõistluses Ülle Voolaine ja kestusratsutamises Gabriel Kibal. Kestusratsutamises anti parima harrastaja auhind välja esimest korda.

Aasta eriauhinnad selgitati välja rahvahääletusel ja nii mitmeski kategoorias läks nominetide vahel tõeliseks rabelemiseks. Tihedas konkurentsis hääletati aasta ametnikuks Eesti ratsaspordi liidu koolisõidu mänedžer ja kohtunik Eva-Maria Vint-Warmington. Aasta ürituse tiitli sai 2015. aasta suvel esimest korda toimunud takistussõiduvõistlus «Cavalor Baltic Summer Cup».

Õhtu lõpul korraldati heategevuslik oksjon, millel müüdi maha Eesti tuntuimate takistussõitjate Gunnar Klettenbergi ja Rein Pilli maalitud šedööver «Langev mari». Sportlased, kes on ühtlasi ka väga head sõbrad, soovisid maalist saadud tuluga toetada noort ja andekat ratsasportlast Anett Pajurit tema sportlaskarjääri alguses. Kõrgeima pakkumisega soetas endale maali Eesti ratsaspordi liidu juhatuse liige, Eesti hobumajanduse liidu asutajaliige ja ettevõtja Marti Hääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles