Tööandjate keskliit otsib parimat praktikavõimalusi pakkuvat ettevõtet

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsar
Eesti tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsar Foto: Toomas Tatar

Eesti tööandjate keskliit kuulutab välja parima praktikakoha võistluse, et tunnustada neid Eesti ettevõtteid, kes panustavad märkimisväärselt kutseõppurite ja üliõpilaste praktika korraldamisse.

Eesti tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul väärivad esiletõstmist need Eestis tegutsevad tööandjad, kes pakuvad järjepidevalt ja tähelepanuväärsel moel kutseõppuritele ja tudengitele praktikavõimalusi või töökohapõhist õpet, aidates nõnda kaasa koolihariduse ja reaalse tööturu vajaduste lähendamisele.

«Igal aastal peavad kümned tuhanded kutse- ja üliõpilased hariduse omandamiseks läbima praktika mõnes ettevõttes. On nii õppurite kui ka nende tulevaste tööandjate huvides, et praktika oleks koht, kus noored saavad uusi oskusi ja kinnistavad õpitut, et olla pärast kooli lõpetamist valmis õpitud erialal tööle asuma,» kõneles Tamsar.

Tema sõnul annab parimate praktikakohtade võistlus ettevõtjatele kindla signaali, et heade töötajate nimel tasub pingutada. «Parimate praktikakohtadena tunnustatud ettevõtetel on kogemusi, mida teiste tööandjatega selles vallas jagada. Samas näitavad nad end vastutustundlike tööandjatena, kes panustavad märkimisväärselt aega, energiat ja ka raha tööjõu järelkasvu arendamisse,» lisas ta.

Ettevõtted, kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja kõrgkoolid on oodatud konkursile kandidaatidena üles seadma ettevõtteid ja sihtasustusi, kes on 2015. aasta jooksul oma organisatsioonis läbi viinud praktikat või õpipoisiõpet. Konkursil osalemiseks tuleb täita Eesti tööandjate keskliidu kodulehel asuv ankeet ja saata see meiliaadressil employers@employers.ee 17. veebruariks.

Võitjad valib viieliikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Eesti tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsar, haridusministeeriumi kantsler Janar Holm, Eesti personalijuhtimise ühingu PARE tegevjuht Ene Olle, Eesti metsa- ja puidutööstuse liidu tööstus- ja haridusvaldkonna juht Pille Meier ja Tallinna teeninduskooli direktor Meeli Kaldma.

Võitjad kuulutatakse välja märtsis. Parima praktikakoha tunnustuse saanud tööandja saab õiguse kasutada spetsiaalselt väljatöötatud märgist oma kodulehel, reklaammaterjalidel, trükistel ja muul atribuutikal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles