Kui oma maakonnas töökäsi pole, tuleb neid mujalt otsima minna

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi tööstusettevõtted vajavad nii osavate käte kui nutikusega hiilgavaid töölisi. Kuigi oma maakonnas leidub mõlemaid, suunavad ettevõtted tulevikku silmas pidades pilgud Ida-Virumaa poole. Seal on tööpuudus suur ja tööstustöölise taustaga inimesed olemas.
Viljandi tööstusettevõtted vajavad nii osavate käte kui nutikusega hiilgavaid töölisi. Kuigi oma maakonnas leidub mõlemaid, suunavad ettevõtted tulevikku silmas pidades pilgud Ida-Virumaa poole. Seal on tööpuudus suur ja tööstustöölise taustaga inimesed olemas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi suurtootjad vajavad loodavatele töökohtadele sadu inimesi ning lähevad neid püüdma Ida-Virumaale, sest siin kandis pole tööjõuga priisata.

Suurettevõtted Viljandi Aken ja Uks, Delux ja Print Best palkavad kolme peale kokku vähemalt sadakond uut töötajat. Vajadus tööstustööliste järele on püsinud. Sestap on sihikule võetud Eesti suurima registreeritud töötute arvuga piirkond Ida-Virumaa.

Soome perefirma Delux omanik Göran Sjöholmi sõnul hakkab tekstiilitootmisettevõte laienema. Jaanuarist on ettevõte palganud kümme uut töölist, kevadel lisandub 40 töölist ning aasta lõpuks peaks neid juurde tulema. Kui kõik läheb tema tahtsi, töötab ettevõttes kahe aasta pärast praegustele lisaks 400 töölist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles