Pildituks joonud 12-aastane pole kahjuks enam haruldus

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kümmekond aastat tagasi valmistasid korrakaitsjatele muret eeskätt 14–17-aastased alkoholi pruukinud noored, siis nüüd on noorsoopolitseinik Elerin Tetsmanni sõnul hakanud sellega silma paistma ka 12–13-aastased.
Kui kümmekond aastat tagasi valmistasid korrakaitsjatele muret eeskätt 14–17-aastased alkoholi pruukinud noored, siis nüüd on noorsoopolitseinik Elerin Tetsmanni sõnul hakanud sellega silma paistma ka 12–13-aastased. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi noorsoopolitseiniku Elerin Tetsmanni sõnul tuleb politseil alaealisele alkoholi müünud teenindajatega tegelda võrdlemisi harva. Samas on ilmne, et joovastavad joogid on noorte seas laialt tarvitusel.

Äsja Viljandis tehtud eksperimendi käigus sai 16-aastane poiss õlle kätte kahest poest 14-st. Elerin Tetsmann, milliseid emotsioone selline tulemus teis tekitab?

Olen positiivselt üllatunud. Ma oleks arvanud, et viiest kolm ikka müüvad. Ses mõttes näib asi olevat arvatust parem. Teisalt on selge, et kui noorel jagub püsivust ja julgust, siis päris tühjade kätega ta ei jää.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles