Viljandimaal astub «Teaduslahingusse» seitse kooli

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teist aastat on VII–IX klassi õpilastel võimalik osaleda põnevas teadusvõistluses. «Teaduslahing». Pilt on tehtud möödunud aastal peetud lahingult.
Teist aastat on VII–IX klassi õpilastel võimalik osaleda põnevas teadusvõistluses. «Teaduslahing». Pilt on tehtud möödunud aastal peetud lahingult. Foto: Erakogu

Jaanuari viimasel nädalal peetakse kogu Eestis «Teaduslahingu» eelvoorud, kus õpilased panevad proovile teadmised loodus- ja tehnikateadusest, lahendades käed-külge-ülesandeid.

Juba teist aastat on VII–IX klassi õpilastel võimalik osaleda põnevas teadusvõistluses. «Teaduslahing» seob omavahel teaduse ja igapäevaelu ning testib kolmeliikmeliste võistkondade loogilist mõtlemist ja meeskonnatööoskust praktiliste ülesannete lahendamises. Eesti eri paigus saab lahinguväljal kokku 170 võistkonda 102 koolist.

Viljandi maakonna eelvoor on reedel, 29. jaanuaril kell 11 Viljandi Kesklinna koolis. «Teaduslahingu» väljale astuvad seal võistkonnad August Kitzbergi nimelisest gümnaasiumist, Olustvere põhikoolist, Viljandi Paalalinna koolist, Tarvastu gümnaasiumist, Viljandi Jakobsoni koolist, Kalmetu põhikoolist ja Võhma koolist.

«»Teaduslahing« on üks tõeline üle-eestiline lahing,» rõhutab võistluse väejuht Marge Thetloff. «Iga päev ootab võistkondi viis nuputamist ja käeosavust nõudvat ülesannet, mis tuleb piiratud aja jooksul lahendada.»

Maakondade ja Tallinna edukaimad pääsevad superfinaali, mis peetakse 15. aprillil Tartus. Lõppvõistlusel tuleb lisaks ülesannete lahendamisele esitleda kodukandis tehtud uurimistöö tulemusi. Superfinaali on oodatud ka kõik fännid ja teadushuvilised, sest kogu päeva kestel on avatud teaduse populariseerijaid koondav Teaduskorrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles