«MuusikaSündmus» alustab uut aastat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2000. aastal Lepo Sumera õpilasena Eesti muusikaakadeemia lõpetanud Mirjam Tally on viimasel kümnel aastal elanud ja töötanud Gotlandi saarel Visbys.
2000. aastal Lepo Sumera õpilasena Eesti muusikaakadeemia lõpetanud Mirjam Tally on viimasel kümnel aastal elanud ja töötanud Gotlandi saarel Visbys. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kontsertprojekt «MuusikaSündmus – muusika, millest lihtsalt ei loobuta» alustab uut muusika-aastat pühapäeval, 17. jaanuaril kell 16 Viljandi pärimusmuusika aidas. Koostöös Eesti Kontserdiga saab teoks 2016. aasta helilooja residentuuri avaüritus koondpealkirjaga «Helilooja Eestimaale». Valitud helilooja on Mirjam Tally, vokaalset sisu lisab laulja ja viiuldaja Meelika Hainsoo.

Mirjam Tally loomingus on kesksel kohal kõla. Tema muusika on tulvil mängulisi kontraste: selles segunevad humoristlik, dramaatiline ja poeetiline kõlakasutus. Viimastel aastatel on Mirjam Tally loomingus suurenenud orkestriteoste osa.

Tihti kasutab ta kunstmuusikas vähem levinud Põhjamaade või eksootilisi rahvapille, käsitsedes folkloorset kõlamaterjali modernistliku vabameelsusega. Tema loomingus on tähtsal kohal eesti luuletajate Hasso Krulli, Elo Viidingu ja Indrek Hirve tekstid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles