Akadeemia pakub muusikahuvilistele kaht tasuta e-kursust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakond alustab 8. veebruarist kaht tasuta veebipõhist kursust: «Akordsaade kitarril algajatele» ja «Microphones – the sound engineer`s musical instrument».

Registreerimine on kõigile huvilistele avatud aadressil www.ut.ee/et/oppimine/moocid.

Kursus «Akordsaade kitarril algajatele» tutvustab peamisi saateharmoonia mängimise võtteid akustilisel kitarril ning tüüpilisi harmooniajärgnevusi XX sajandi popmuusikale tuginedes. Kursuse autor ja juhendaja Kristo Käo on Eesti muusika- ja teatriakadeemia õppejõud ning Tartu ülikooli haridustehnoloogia doktorant. Koos Margus Niitsooga on ta välja arendanud veebipõhise pilliõppekeskkonna MatchMySound, mis on ka selle kursuse põhiline õpikeskkond.

«Microphones – the sound engineer`s musical instrument» on ingliskeelne kursus, mille eesmärk on läbi videoloengute, video- ja audionäidete ning praktiliste ülesannete anda põhjalik ülevaade eri mikrofonidest muusika salvestamiseks ning stuudiosalvestiste tegemiseks.

Kursuse on kokku pannud muusikaosakonna külalisõppejõud Christoph Schulz, keda assisteerivad muusikatehnoloogia lektor Janar Paeglis ning helistuudio assistent Mihkel Pajupuu.

Tartu ülikooli  Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakonna juhataja Marko Mägi sõnul on interaktiivsetel e-õppe kursustel eeliseid traditsioonilise õppetöö ees. Osaleja saab mis tahes internetiga varustatud maailmanurgas osaleda õppetöös endale sobival ajal. Lisaks teeb süsteemi väärtuslikuks õppevormiks see, et õppejõud annab kõigile osalejatele ka tagasisidet õpilase arengu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles