Toobal: juhatus on juba varem otsustanud, et mind ja Lauri Laasit ei arvata erakonnast välja

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna peasekretär Priit Toobali (keskel) sõnul on erakonna praegune juhatus juba langetanud partei põhikirjaga kooskõlas oleva otsuse, et tema ja Lauri Laasi (paremal) erakonnast välja arvamist ei kinnitata.
Keskerakonna peasekretär Priit Toobali (keskel) sõnul on erakonna praegune juhatus juba langetanud partei põhikirjaga kooskõlas oleva otsuse, et tema ja Lauri Laasi (paremal) erakonnast välja arvamist ei kinnitata. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali kinnitusel langetas erakonna praegune juhatus veel samal päeval, kui peeti Keskerakonna kongressi, otsuse, et teda ja Lauri Laasit erakonnast välja ei arvata, ning rohkem see küsimus päevakorda ei tule. Erakonnakaaslasel Mailis Repsil, kes tõlgendab olukorda teisiti, soovitab Toobal juhatuse koosolekutel osaleda ja põhikirja lugeda.

"Ka eelmises põhikirjas, mis võeti vastu 2011. aastal, on punkt, mis ütleb, et kõik väljaarvamised – sealhulgas väljaarvamised, mis on seotud kriminaalkorras karistamisega – tuleb juhatuse poolt kinnitada," rääkis Priit Toobal Sakalale. "Päeval, mil oli Keskerakonna kongress, kogunes uus juhatus koosolekule. Erakonna esimees Edgar Savisaar tegi ettepaneku, et me ei kinnita Toobali ja Laasi väljaarvamist. Juhatus oli konsensuslikult selle poolt. Sealhulgas Mailis Reps ja Jaak Aab, kes osalesid samuti koosolekul."

Toobal viitas Keskerakonna põhikirja punktile 2.5.3.5. Selles seisab: "Väljaarvamise kinnitab era­konna juhatus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles