Avalikud jäärajad lasevad ennast veel oodata

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole teada, et Viljandimaal oleks tehtud mõni kõigile avatud harjutusrada. Eile proovis Aidu järvel jääd LRK Autokool, sest kavatseb seal lähiajal oma tarbeks raja avada. Viljandi järv ootab selleks paksemat jääd ja rohkem lund. Eile mõõtis kalamees kalda lähedal jää paksuseks 15 sentimeetrit.
Pole teada, et Viljandimaal oleks tehtud mõni kõigile avatud harjutusrada. Eile proovis Aidu järvel jääd LRK Autokool, sest kavatseb seal lähiajal oma tarbeks raja avada. Viljandi järv ootab selleks paksemat jääd ja rohkem lund. Eile mõõtis kalamees kalda lähedal jää paksuseks 15 sentimeetrit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi Saarepeedi karjääri jääle on juba korralik rada sisse sõidetud, polnud selle autorid eilseks Viljandi vallaga veel ühendust võtnud. Et vald on maaomanik, oleks pidanud teda esimesena teavitama. 

Viljandi valla majandusosakonna juhataja Raivo Laidma ütles, et üldist reeglit jääraja rajamiseks pole, aga omanik peaks siiski teadma, mis tema maal toimub. «Ega me pea alati vastu olema, aga tahame, et keegi vastutaks,» lisas ta. Laidma rääkis, et vallal on kindlasti plaanis Saarepeedi karjääri raja tegijad üles leida. «Siis on kellelgi kratist kinni võtta, kui jää peale tekib suur õlilaik või rehvid vette sulavad,» ütles ta. Varasematel aastatel on tema sõnul neid asju mõlemat pidi aetud – mõni on loa taotlenud, teine mitte.

Nii oli Laidmaga ka tänavu ühendust võetud Pärstis asuva Kuuni järve pärast, kuhu soovitakse samuti jäärada teha, aga konkreetset kooskõlastust selleks veel pole. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles