Köögiviljatalunik: kartul kipub tänapäeval põlu alla minema

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniliselt teiseks leivaks kutsutavat kartulit on Eestis kasvatatud ja söödud mitme sajandi jooksul, aga viimastel aastakümnetel on selle roll eestlaste toidulaual tublisti vähenenud, sest üha enam süüakse makarontooteid ja riisi.
Traditsiooniliselt teiseks leivaks kutsutavat kartulit on Eestis kasvatatud ja söödud mitme sajandi jooksul, aga viimastel aastakümnetel on selle roll eestlaste toidulaual tublisti vähenenud, sest üha enam süüakse makarontooteid ja riisi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Karksi-Nuia lähistel asuva Piiri köögiviljatalu peremeest Lembit Kaljurat nörritab tõik, et tänapäeval kipuvad iga hinna eest salenemise nimel võitlevad eestlased kartulist hoiduma, peljates, et sealt tuleb üleliia kaloreid.

«Viljandi turul on kartuli ostmine aasta-aastalt vähenenud. Väärarusaama kohaselt peetakse teda mõttetuks tärkliseplönniks, aga see on alatu laim, mis vajab kummutamist,» prahvatab ta.

Teadlikku sööjat paksuks ei tee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles