Kinnisvaraturul suurt hinnahüpet oodata pole

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul tehakse odava laenuraha tõttu 2016. aastal palju tehinguid, kuid hinnad jäävad praegusele tasemele.

Martin Vahteri sõnul on praegu kõige püsivamad korterihinnad. «Masu mõju turule on lõpuks kadunud, laen on odav ja kauplemine aktiivne. Hinda võiks tõsta inflatsioon, kuid ka see jääb prognooside kohaselt järgmisel aastal Eestis ja Euroopas madalaks,» ütles Vahter.

Martin Vahteri sõnul on lisaks korteritele viimase kolme aastaga märkamatult kallinenud ka majad ja ridaelamud, nende hind on kerkinud 15-20 protsenti.

«Majad on korteritega võrreldes endiselt suhteliselt soodsad, kuid ka siin pole lähiajal suuri muudatusi oodata. Võimalik tõus jääb inflatsiooni piiridesse. Ostjad on palju targemaks saanud ning järjest enam vaadatakse pinna kuluefektiivsust,» rääkis Vahter.

Kinnisvaraeksperdi sõnul võib järgmisel aastal oodata väikest üürihindade langust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles