Juhtkiri. Kaks Eestit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis on teadupärast 15 maakonda. Ent kui kõik eestlased õnnestuks hästi suurele maatükile kokku koguda ja hästi ära segada ning siis uurida, millises maakonnas üks või teine elab, vastaks sisuliselt iga teine inimene, et Harjumaal. Viimase seisuga elab Tallinnas ja seda ümbritsevates valdades peaaegu 600 000 inimest.

Kui küsimus oleks sõnastatud aga nii, et kust maakonnast keegi pärit on, oleks pilt üsna teistsugune. Siis kuuleks vastusena märksa rohkem Viljandimaad, Võrumaad, Saaremaad ja teisi. Sakalal ei ole andmeid, kui paljud praegused harjukad elavad seal mail esimest põlve, ent ei ole saladus, et pealinna või selle lähedale on kaugemalt kolinud väga paljud eestlased.

Eelmisel aastal suurenes Harjumaa elanike arv ligikaudu 7500 inimese võrra. See on umbes 40 protsenti Viljandi linna elanikest. Küsi siis veel, kuhu inimesed Viljandimaalt kaovad!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles